lördag 30 januari 2016

Sandarne och Bollnäs i oktober 1984

Bloggen har varit i gång i drygt en månad nu och i går kväll kom jag upp i 1 000 sidvisningar. Det är bra, tycker jag, och antalet ökar i stort sett för varje dag. Nästa mål blir nu att uppnå 5 000 sidvisningar senast 30 april. Hjälp till så att det går bra.

SJ Buss 2313 KPD225 Mercedes-Benz O303. SJ Bussgarage, Sandarne 1984-10-04. 

En liten Merca, som användes i beställningstrafik men även vissa linjer med lågt resande. 

 
 
SJ Bussgarage, Sandarne 1984-10-04. 

SJ hade sitt bussgarage i Sandarne cirka en knapp mil söder om Söderhamns centrum. På andra bilden ser vi ovannämnda Mercedes, en Scania CR110L och en Volvo B10M Säffle ledbuss. På tredje bilden ser vi en Scania eller Volvo SKV, en Scania eller Volvo Larvik, fyra Volvo Hägglund, en  Scania eller Volvo SKV, ytterligare en Volvo Hägglund samt en godsbuss, troligen en Scania-Vabis med Alnö-kaross. 

 
Busstationen, Bollnäs 1984-10-04. 

Jag hann också med ett besök i Bollnäs och busstationen i funkisstil. På övre bilden syns två SJ-bussar och på den undre en buss från Lövgrens Busstrafik (se nedan) och en från Bergmans bussar i Edsbyn. 

Lövgrens Busstrafik, Bollnäs CZM985 Scania Delaplan 200. Busstationen, Bollnäs 1984-10-04. 

Nästa gång kommer jag att berätta om ett intressant bussupplägg i den lilla byn Roteberg utanför Edsbyn.

4 kommentarer:

  1. SJ´s bussgarage i Lervik, där hade jag en praktikplats några månader våren 73.

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  3. Beställning s traficken hos sjbuss söderhamn var ganska omfatande det fans på den tiden 80 talet bara två små åkare inom en så stor industri komun som söderhamn var då endast bokvist buss en turist buss förutom linje vagnen på linje 66 till från utvik bestsällningstrafiken läs nog ner mitten 80talet.Det andra bolaget var nygrens buss 2bussar hade man den ena gick väll mest på kryssnings resor viking ock senare även birka medan den andra kördes mest för svensson resor i gnarp under det bolaget stor hets tid på 80 talet så summan av det hella var att sj buss var härre på täppan fram till 91 då larssa lönn (tidigare förare på bestälningen på sj buss) starta lönns buss och slog ut sjbuss/Swebus totalt på bestälningengs traficken.

    SvaraRadera
  4. Beställning s traficken hos sjbuss söderhamn var ganska omfatande det fans på den tiden 80 talet bara två små åkare inom en så stor industri komun som söderhamn var då endast bokvist buss en turist buss förutom linje vagnen på linje 66 till från utvik bestsällningstrafiken läs nog ner mitten 80talet.Det andra bolaget var nygrens buss 2bussar hade man den ena gick väll mest på kryssnings resor viking ock senare även birka medan den andra kördes mest för svensson resor i gnarp under det bolaget stor hets tid på 80 talet så summan av det hella var att sj buss var härre på täppan fram till 91 då larssa lönn (tidigare förare på bestälningen på sj buss) starta lönns buss och slog ut sjbuss/Swebus totalt på bestälningengs traficken.

    SvaraRadera